Opiskelijan ohjeet

Olet lämpimästi tervetullut koulutuksiini ja kursseilleni! Annan tässä hieman ohjeita, jotka helpottavat itseopiskeltavien kurssien opiskelua ja oppitunneilla etenemistä.

Alustalle kirjautuminen

Kun olet maksanut kurssin, olet heti kirjautuneena alustalle, ja voit aloittaa opiskelun klikkaamalla ensimmäisen oppitunnin auki (tästä poikkeuksena ovat ennakkomyynnissä olleet kurssit, joiden sisältö tulee saataville kurssin auetessa).

Myöhemmin pääset kirjautumaan alustalle sivun yläosan Kirjaudu-linkistä. Kirjaudu joko sähköpostiosoitteellasi tai käyttäjänimellä, joka muodostui automaattisesti kurssin ostamisen yhteydessä. Käyttäjänimesi on lähetetty sähköpostiisi salasanan asettamis- ja vaihtamislinkin kanssa. Sinun täytyy siis itse asettaa salasana, jolla kirjaudut.

Löydät omat kurssisi kurssialustan Omat kurssit -sivulta.

Seuraavaksi hieman opiskelusta. Viestin lopussa annan vielä ohjeita yleisimpiin ongelmatilanteisiin – lue nekin tarkkaan, jotta saat kurssivideot pyörimään!

Opiskelu verkkokurssilla

Oppitunnit

Kurssi koostuu oppitunneista, joilla opiskelet luentovideoiden ja/tai tekstien avulla. Luentojen sisällöt on lisätty oppituntien sivuille myös tekstimuodossa. Voit siis palata aiheisiin tekstien kautta, eikä sinun tarvitse etsiä videolta tiettyä kohtaa, jos haluat tarkistaa jotain.

Videoiden ja tekstien jälkeen oppitunnin lopussa voi olla lisätietolinkkejä, joissa voit halutessasi perehtyä tarkemmin oppitunnin aiheisiin. Kurssin suorittaminen ei kuitenkaan vaadi vierailua kyseisissä linkeissä.

Useimpien oppituntien lopussa on lyhyt kysely tai testi, jonka avulla voit testata kuinka hyvin sisäistit kurssin asiat.

Kysyttävää oppitunnin aiheista?

Viimeisenä kunkin oppitunnin sivulla on keskusteluosio, jossa voit esittää kysymyksiä ja kommentteja oppitunnin sisällöstä ja aiheista. Olen mukana kurssilla ja vastailen oppitunneilla esitettyihin kysymyksiin.

Kurssilla eteneminen

Oppitunnit pitää suorittaa järjestyksessä. Kun olet suorittanut oppitunnin lopputestin, pääset etenemään seuraavalle oppitunnille. Suoritukseen riittää, että vastaat oikein 50 % kysymyksistä.

Voit suorittaa kurssin omaan tahtiisi. Voit katsoa luentovideoita, lukea tekstejä ja tehdä testejä niin usein kuin tahdot.

Palaute kurssista

Viimeisenä oppituntina on tyytyväisyyskysely, jossa voit myös esittää kurssin kehitysehdotuksia. Kiitos jo etukäteen ajatuksistasi!

Kurssitodistus

Suoritettuasi kaikki oppitunnit ja tehtävät, pääset tallentamaan itsellesi kurssitodistuksen. Voit myös jakaa sen somessa. Todistus löytyy sekä kurssin sivulta että Omat kurssit -sivulta.

Facebook-yhteisö

Liity ihmeessä mukaan myös kurssilaisille tarkoitettuun facebook-yhteisöön. Saat yhteisön osoitteen sähköpostiviestissä, joka tulee sinulle ostettuasi kurssin.

Yhteisössä keskustellaan sekä kursseista että yleisesti genetiikasta ja jalostuksesta. Kannattaa hyödyntää mahdollisuus kysyä asiantuntijalta ja keskustella muiden kanssa!

Kurssin käyttöoikeus

Kurssin käyttöoikeus ei vanhene; kurssi on käytössäsi pysyvästi.

Huomioithan, että nämä verkkokurssit sisältöineen ovat yritykseni (Katariina Mäki Oy, y-tunnus 3318910-2) omaisuutta. Verkkokurssit ja niiden sisällöt ovat tekijänoikeussäännösten suojaamaa, ja niiden kopioiminen, tallentaminen, jakaminen, esittäminen, siirtäminen tai käyttäminen mihinkään muuhun kuin omaan henkilökohtaiseen tarkoitukseen on kielletty.

Koulutuksiin liittyvät verkkotapaamiset

Jos osallistut koulutukseen, Omat kurssit -sivullasi näkyy verkkokurssin lisäksi kohta ‘Webinaarit’. Webinaarit sisältää artikkelin, jossa on ohjeet osallistumisesta verkkotapaamisiin sekä siihen miten voit esittää kysymyksiä ja aiheita, joita toivot käsiteltävän tapaamisissa.

Yleisimmät ongelmatilanteet

Käyttäjätunnus ja salasana

Jos olet unohtanut salasanasi, voit käyttää kirjautumissivulla olevaa Unohditko salasanasi? -toimintoa. Sen avulla voit myös vaihtaa salasanasi, vaikka et olisi unohtanutkaan sitä.

Jos sähköpostiisi ei tule salasanaa tai muita järjestelmän viestejä, varmista, että olet luonut käyttäjätunnuksen oikealla sähköpostiosoitteella. Tarkista myös roskapostikansio. Jos viesti löytyy sieltä, merkitse viesti ei-roskapostiksi, niin viestit tulevat jatkossa suoraan sähköpostiisi.

Eivätkö verkkokurssin sisällöt näy?

Jos kurssialusta kehottaa sinua palaamaan takaisin ja suorittamaan edellinen oppitunti loppuun, olet luultavasti unohtanut merkitä oppitunnin suoritetuksi. Saat tehtyä tämän klikkaamalla oppitunnin lopussa olevaa painiketta.

Jos kyse ei ole tästä, tarkista että selaimeesi on tehty viimeisimmät päivitykset ja käynnistä selain uudestaan. Jos tämä ei auta, tee sama laitteellesi ja varmista, että sen järjestelmä on päivitetty uusimpaan versioon.

Jos kurssin etenemismerkinnät tai suoritukset näkyvät väärin, välimuistin tyhjentäminen usein auttaa. Välimuistin tyhjentämiseen löydät ohjeita googlen avulla. Eri selaimissa on erilaiset ohjeet – varmista, että ohje koskee selainta, jota käytät.

Muissa ongelmatapauksissa ota yhteyttä minuun.

Yhteydenotto

Jos sinulla on kysyttävää tai palautetta kurssin suorittamisesta, kurssialustan tai verkkokaupan toiminnoista tai haluat antaa palautetta, laitathan ystävällisesti minulle sähköpostia tämän sivun alaosassa näkyvään osoitteeseen.

Oppitunneilla opetettuihin asioihin (jalostukseen ja genetiikkaan) liittyviin kysymyksiin vastaan kuitenkin facebook-yhteisössä tai kurssialustalla oppituntien kommenttipalstoilla.

Mukavia opiskeluhetkiä kurssin parissa!

Katariina