Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
229,00 €
Aloita

Ikuinen käyttöoikeus ja päivittyvä materiaali

Toimii kaikilla laitteilla 24/7

Kotimainen kurssialusta

37 oppituntia

Facebook-yhteisö tukenasi

Tyytyväisyystakuu

Mitä opit kurssilla?

Tällä itsenäisesti opiskeltavalla verkkokurssilla opit perinnöllisyyden perusteet aivan alusta lähtien ja etenet vähitellen vaativampiin asioihin ja tehtäviin.

Kurssin jälkeen ymmärrät, miten vanhempien ominaisuudet periytyvät jälkeläisille ja miten hyvin tätä periytymistä voidaan ennustaa.

Opit DNA:n kiehtovasta rakenteesta ja toiminnasta, opit tunnistamaan onko ominaisuus yhden vai useiden geenien määrittämä, ja tutustut myös risteytyskaavioon ja sen hyödyntämiseen jälkeläisten ominaisuuksien ennustamisessa. Myös eri periytymismuotojen sukupuukaaviot ominaisuuden periytymisen ennustamisessa tulevat tutuiksi.

Opit selvittämään onko jalostettavassa ominaisuudessa vaihtelua jalostusta varten. Opit miten ympäristötekijät vaikuttavat ominaisuuksiin ja miten niiden vaikutusta voidaan vähentää niin, että yksilön geneettinen taso saadaan paremmin esille. Tutustut periytymisasteeseen – tuohon hyvin usein väärin ymmärrettyyn termiin.

Sinun ei tarvitse tietää mitään genetiikasta osallistuaksesi tälle kurssille. Ainoa vaatimus on halu oppia!

Kurssi koostuu viidestä osasta:

  • Osa 1. Geenit ja niiden toiminta
  • Osa 2. Geenien siirtyminen vanhemmilta jälkeläisille
  • Osa 3. Ominaisuuksien periytymistavat
  • Osa 4. Yksigeeninen periytyminen
  • Osa 5. Monigeeninen periytyminen

Kurssilla on yhteensä 37 oppituntia. Oppitunnit koostuvat luentovideoista sekä videoita vastaavista teksteistä. Lisäksi oppitunneilla on lisätietolinkkejä ja tehtäviä. Kunkin oppitunnin yhteydessä on keskusteluosio, jossa voit esittää kysymyksiä oppitunnin aiheista.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Osat 1-3 sisältävät perusasiaa. Neljäs ja viides osa syventävät aiemmin opittua, ja niissä myös tehtävät ovat vaativampia. Kurssi vaatii perehtymistä ja soveltuu heille, jotka todella haluavat oppia genetiikkaa ja soveltaa sitä harrastuksessaan tai työssään eläinten terveyden ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Kurssi on tarkoitettu heille, jotka haluavat opiskella täysin itsenäisesti. Jos haluat edetä samaa tahtia muiden kanssa ja osallistua myös webinaareihin, hanki kurssi koulutuksena täältä.

Päivittyvä tietopaketti, jatkuva käyttöoikeus

Kurssimateriaali päivittyy aina, kun uutta tietoa tulee. Oppitunneille on kerätty kaikki relevantti tieto kustakin aiheesta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse etsiä tiedonpalasia monesta eri lähteestä. Voit myös itse vaikuttaa kurssin sisältöön: hyvät kysymykset ja havainnot saattavat päätyä esimerkeiksi kurssimateriaaliin.

Uuden oppiminen vaatii tutkitusti jatkuvaa toistoa. Koska kurssimateriaali on käytössäsi pysyvästi, voit kerrata oppitunteja ja tehtäviä niin usein kun haluat.

Tukimateriaali

Kurssi perustuu kirjaan Koiranjalostus – perinnöllisyyden ja jalostuksen perusteet, mutta perehtyy moniin aiheisiin kirjaa perusteellisemmin. Kirja toimii hyvänä taustamateriaalina ja mieliin palauttajana silloin, kun et jaksa tuijottaa näyttöruutua, vaan haluat selata fyysistä kirjaa.

Hankkiessasi tämän kurssin, saat alekoodin, jolla voit ostaa kirjan hintaan 29,90 € (normaalihinta 39,50 €). Hinta sisältää myös postituksen.

Jalostusasiantuntijan tuki myös jatkossa

Kurssilaisena olet tervetullut kurssilaisten facebook-yhteisöön jossa voit kysellä ja keskustella genetiikasta ja jalostuksesta niin kurssiin liittyen kuin yleisestikin. Kurssin opettaja Katariina Mäki on mukana yhteisössä vastailemassa kysymyksiin.

Tule mukaan ja hyödynnä mahdollisuus kysyä asiantuntijalta!


Tyytyväisyystakuu: jos et ole tyytyväinen kurssiin, ilmoita siitä minulle 14 päivän kuluessa ostopäivästä, niin palautan rahasi.

Palautetta opiskelijoilta

Uutta käsitteistöä on alussa paljon. Hienoa, kun näihin voi palata! Videot ja kuvat on aivan huippu❣️Jää paljon paremmin mieleen kuin, että lukisi ”kuivaa” tekstiä. Toki niihinkin on helppo palata, kun etsii jotain tiettyä asiaa. Olet oiva opettaja, tehnyt asiat aloittelijoille ymmärrettävään muotoon ja mielenkiintoiseksi. Voi miksi en aikanaan lähtenyt opiskelemaan biologiaa?

“Paljon uutta mielenkiintoista omaksuttavaa asiaa esitettynä rauhallisessa omaksuttavassa tahdissa.”

“Tehtävät “tenttiosiossa” (kurssin 4. osa) olivat loistavat – joutui hieman enemmän haastamaan itseään kuin monivalintatehtävissä. Kun piirtää itselleen esim. risteytyskaaviot, ne auttavat sisäistämään opittua ja asiat jäävät mieleen. Samoin jos menee pieleen, tulee asia heti korjattua ja näkee oikean vastauksen ja sitä kautta oppii! Mutta kaikki mitä tällä kurssilla on, on loistavaa tietoa, johon tulee kyllä palata, jotta asiat loksahtavat kunnolla omaan tietoisuuteen!”

Hirveän hyvin toteutettu kurssi! Osiot on juuri sopivan mittaisia minun tyyliselleni oppijalle, kenellä on vaikeaa keskittyä pitkiä aikoja kerrallaan. Ihanaa, että olet loppuun koonnut kertauksen tähdellisistä asioista, eikä tentissä ole typeriä kompakysymyksiä. Tällä tavalla minäkin erakkona pystyisin varmasti opiskelemaan vaikka kuinka pitkälle 😄 tosin tässä varmasti asiaa auttaa se, että olen aina ollut aiheesta hirmuisen kiinnostunut. Kiitos kun jaksoit tehdä tämän luentosarjan!!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kauanko kurssi kestää?

Kurssin suorittaminen kestää noin 7-8 viikkoa, mutta käytännössä kesto riippuu siitä kuinka nopeasti suoritat oppitunnit ja tehtävät. Voit opiskella täysin omaan tahtiisi.

Milloin kurssi alkaa?

Voit aloittaa kurssin heti ostettuasi sen.

Miten pääsen kurssilaisten facebook-ryhmään?

Ryhmän osoite on sähköpostiisi tulleessa tervetuliaisviestissä. Hae jäsenyyttä ja vastaa jäsenyyskysymyksiin niin päästän sinut ryhmään.

Kauanko kurssimateriaali on käytössäni?

Kurssin sisältö on käytettävissäsi pysyvästi.

Mitä välineitä tarvitsen osallistuakseni?

Tarvitse internetyhteyden ja tietokoneen tai muun älylaitteen.

Entä jos en ole tyytyväinen kurssiin?

Jos et ole tyytyväinen kurssiin, ilmoita siitä minulle 14 päivän kuluessa ostopäivästä, niin palautan sinulle kurssin hinnan.

Voiko kurssin hankkia osissa?

Voit hankkia osat erikseen täältä.

Mitä maksuvaihtoehtoja minulla on?

Voit maksaa kurssin turvallisesti verkkopankin kautta, korttimaksulla, lompakkopalvelulla tai luottolaskulla.

Miten pääsen kurssille?

Ostettuasi kurssin olet tällä samalla sivulla kirjautuneena sisään. Voit aloittaa kurssin klikkaamalla ensimmäisen oppitunnin auki sivun oikeasta laidasta tai alaosasta.

En oikein tiedä osallistuisinko, koska osaan jo alkeet.

Kurssi etenee myös vaikeampiin asioihin, ja varsinkin kaksi viimeistä osaa ovat varmasti hyödyllisiä, vaikka osaisit jo perusasiat. Voit hankkia nämä osat myös erikseen.

Aiemmissakin osissa on kyllä haastetta, jos et aivan viikoittain sovella genetiikkaa harrastuksessasi tai työssäsi.

Katariina Mäki

Hei! Olen jalostusagronomi, maatalous- ja metsätieteiden tohtori Katariina Mäki.

Punaisena lankana kaikissa luennoissani ja kursseissani on eläinten terveys ja hyvinvointi. Luentoni perustuvat tutkittuun tietoon, ja sitähän tulee tällä saralla koko ajan lisää. Lisääntyvä tieto mahdollistaa myös tehokkaat työkalut terveiden ja hyvinvoivien eläinten jalostamiseen.

Toimin tällä hetkellä myös osa-aikaisena konsulttina International Partnership For Dogsissa. Aiemmin olen työskennellyt Suomen Kennelliiton jalostusasiantuntijana. Väitöskirjani tein koirien lonkka- ja kyynärvian periytymisestä sekä sukusiitoksesta.

Kirjoitan edelleen koirien jalostukseen ja hyvinvointiin liittyviä artikkeleita Kennelliiton Koiramme-lehteen. Voit lukea artikkeleitani myös blogissani.

Vaikka taustani on koiranjalostuksessa, kurssini sopivat kaikille, jotka ovat kiinnostuneet jalostuksesta ja perinnöllisyystieteestä. Käytän oppitunneilla paljon esimerkkejä myös kissoista ja hevosista.

Kurssin sisältö

Kurssin sisältö

Tervetuloa kurssille!
Osa 1. Geenit ja niiden toiminta
Osa 2. Geenien siirtyminen vanhemmilta jälkeläisille
Osa 3. Ominaisuuksien periytymistavat
1 yhteensä 3 sivusta