Tervetuloa ja ohjeita


Lämpimästi tervetuloa!

Olet lämpimästi tervetullut koulutuksiini ja kursseilleni! Annan tässä hieman ohjeita, jotka helpottavat opiskelua ja oppitunneilla etenemistä.


Saatavilla olevat kurssit

Kaikki saatavilla olevat suomenkieliset kurssini tulevat näkyviin sivulle katariinamaki.verkkokurssitehdas.fi.Salasana kurssialustalle

Salasanaa ei aseteta kassalla ostaessa kurssia, vaan siitä tulee sähköpostiisi viesti, jonka sisältämässä linkissä salasanan voi määrittää.

Voit vaihtaa salasanan kahdella eri tavalla:

  1. Jos et ole kirjautuneena järjestelmään, voit vaihtaa salasanasi kirjautumissivulla olevan Salasana hukassa? -toiminnon kautta.
  2. Jos olet kirjautuneena järjestelmään, voit vaihtaa salasanasi Oma tili -sivun Tilin tiedot -kohdasta.

Kurssille pääsy ostotapahtuman jälkeen

Olet kirjautuneena kurssialustalle heti kun olet maksanut kurssin. Voit klikata ensimmäisen oppitunnin auki vaikka saman tien. Tästä poikkeuksena ovat ennakkomyynnistä ostetut kurssit, joiden oppitunnit avautuvat kurssin alkaessa.

Päästäksesi takaisin kurssialustalle kun olet kirjautunut sieltä ulos, tarvitset salasanaasi sekä sähköpostiosoitettasi tai käyttäjätunnustasi. Käyttäjätunnuksesi on muodostunut automaattisesti ja olet saanut sen sähköpostiisi yhdessä salasanan asettamis- ja vaihtamislinkin kanssa.Opiskelu verkkokurssilla

(tämä teksti lähetään sinulle myös sähköpostilla kurssin oston yhteydessä)

Oppitunnit

Kurssi koostuu oppitunneista, joilla opiskelet luentovideoiden avulla. Suurin osa oppitunneista sisältää 1-2 videota.

Luentovideoiden asiat esitetään kullakin oppitunnilla myös tekstimuodossa. Sinun ei siis tarvitse etsiä videolta tiettyä kohtaa halutessasi palata tarkistamaan jotain asiaa.

Videoiden ja tekstien jälkeen oppitunnin lopussa voi olla lisätietolinkkejä, joissa voit halutessasi perehtyä tarkemmin oppitunnin aiheisiin. Kurssin suorittaminen ei kuitenkaan vaadi vierailua kyseisissä linkeissä.

Jokaisen oppitunnin lopussa on lyhyt testi, jonka avulla voit testata kuinka hyvin sisäistit kurssin asiat. Joillakin oppitunneilla on testin sijaan kysely tai tehtävä oppituntiin liittyvästä aiheesta.

Kysyttävää oppitunnin aiheista?

Viimeisenä kunkin oppitunnin sivulla on keskusteluosio, jossa voit esittää kysymyksiä oppitunnin sisällöstä ja aiheista. Kirjoituskentän nimi on hieman hämäävästi ‘Vastaa’ – älä välitä tästä. Toisten kommentteihin ja kysymyksiin voi myös vastata, tai sitten kirjoittaa aivan uuden kysymyksen tai kommentin.

Olen mukana kurssilla ja vastailen oppitunneilla esitettyihin kysymyksiin.

Kurssilla eteneminen

Oppitunnit pitää suorittaa järjestyksessä. Kun olet suorittanut oppitunnin testin, pääset etenemään seuraavalle oppitunnille. Testeistä pääsee läpi, kun vastauksista 50 % on oikein.

Voit suorittaa kurssin omaan tahtiisi. Voit katsoa luentovideoita ja lukea tekstejä niin usein kuin tahdot.

Palaute kurssista

Viimeisenä oppituntina on tyytyväisyyskysely, jossa voit myös esittää kurssin kehitysehdotuksia. Kiitos jo etukäteen ajatuksistasi!

Kurssitodistus

Suoritettuasi kaikki oppitunnit voit tallentaa kurssitodistuksesi Omat kurssit -sivulta. Voit myös jakaa sen somessa.

Facebook-ryhmä

Sähköpostiisi tulleesta kurssin tervetuliaisviestistä löydät osoitteen kurssilaisille tarkoitettuun facebook-ryhmään, jossa keskustellaan sekä kurssiasioista että yleisesti genetiikasta ja jalostuksesta. Tervetuloa!

Kurssin käyttöoikeus

Kurssi on käytössäsi pysyvästi.

Huomioithan, että nämä verkkokurssit sisältöineen ovat yritykseni (Katariina Mäki Oy, y-tunnus 3318910-2) omaisuutta. Verkkokurssit ja niiden sisällöt ovat tekijänoikeussäännösten suojaamaa, ja niiden kopioiminen, tallentaminen, jakaminen, esittäminen, siirtäminen tai käyttäminen mihinkään muuhun kuin omaan henkilökohtaiseen tarkoitukseen on kielletty.Yleisimmät ongelmatilanteet

Käyttäjätunnus ja salasana

Jos olet unohtanut salasanasi, voit käyttää kirjautumissivulla olevaa Unohditko salasanasi? -toimintoa. Sen avulla voit myös vaihtaa salasanasi, vaikka et olisi unohtanutkaan sitä.

Jos sähköpostiisi ei tule salasanaa tai muita järjestelmän viestejä, varmista, että olet luonut käyttäjätunnuksen oikealla sähköpostiosoitteella. Tarkista myös roskapostikansio. Jos viesti löytyy sieltä, merkitse viesti ei-roskapostiksi, niin viestit tulevat jatkossa suoraan sähköpostiisi.

Eivätkö verkkokurssin sisällöt näy?

Jos kurssialusta kehottaa sinua palaamaan takaisin ja suorittamaan edellinen oppitunti loppuun, olet luultavasti unohtanut merkitä oppitunnin suoritetuksi. Saat tehtyä tämän klikkaamalla oppitunnin lopussa olevaa painiketta.

Jos kyse on muusta, tarkista, että selaimeesi on tehty viimeisimmät päivitykset, ja käynnistä selain uudestaan. Jos tämä ei auta, tee sama laitteellesi ja varmista, että sen järjestelmät on päivitetty uusimpaan versioon.

Jos kurssin etenemismerkinnät tai suoritukset näkyvät väärin, välimuistin tyhjentäminen usein auttaa. Välimuistin tyhjentämiseen löydät ohjeita googlen avulla. Eri selaimissa on erilaiset ohjeet – varmista, että ohje koskee selainta, jota käytät.

Muissa ongelmatapauksissa ota yhteyttä minuun.

Yhteydenotto

Jos sinulla on kysyttävää tai palautetta kurssin suorittamisesta, kurssialustan tai verkkokaupan toiminnoista tai haluat antaa palautetta, laitathan ystävällisesti minulle sähköpostia osoitteeseen katariina (at) healthybreeding.com. Vastaan viesteihin arkisin klo 9-15 välillä.

Oppitunneilla opetettuihin asioihin (jalostukseen ja genetiikkaan) liittyviin kysymyksiin vastaan facebook-ryhmässä tai kurssialustalla oppituntien keskustelupalstoilla.

Minä ja islanninhevoseni Sefja frá Gliti eli Ellinoora (kuva: Nova Mäkelä)

Mukavia opiskeluhetkiä kurssin parissa!

Katariina